Senjorų klubas Klaipėdoje „Iš širdies į širdį“

Parašyta Penktadienis, 21 vasario 2020

Jau visą 10–metų vienišus senjorus vienija bendrystė – Vytauto Navakausko irRasos Senkienės įkurtas - senjorų klubas „Iš širdies į širdį“. Kiekvieną trečiadienį senjorai lankosi Caritas globos namų jaukioje salėje, kur kartu praleidžia laiką. Susitikę šiltai bendrauja, dainuoja, švenčia šventes, vaišinasi, klausosi paskaitų įvairiomis temomis, užsiima kūryba, vyksta į išvykas.

Labai laukiama ir smagi Užgavėnių šventė. Šią dieną, persirengę kaukėmis, senjorai skanauja tik šiai šventei skirto klaipėdietiško Užgavėnių šiupinio, kuris gaminamas būtinai su kiaulės uodega! Prisiragavę dar ir įvairiausių blynų, senjorai šoka ir dainuoja – varo žiemą lauk iš kiemo. Atšilus orams, senjorų klubas dažnai organizuoja išvykas į muziejus, kino teatrą, koncertus, važiuoja į svečius ir kviečia svečius pas save.

Senjorus nuolat lanko ir dovanoja savo nuostabius koncertus moksleiviai iš Stasio Šimkaus konservatorijos, Klaipėdos ,,Ąžuolyno” ir Vytauto Didžiojo gimnazijų, taip pat iš ,,Sendvario” progimnazijos. Senjorai nuoširdžiai džiaugiasi draugyste su jaunimu.

Senjorai klube švenčia ne tik savo, bet ir Lietuvos gimtadienį– kviečiasi į svečius istorikus bei visuomenės veikėjus, kurie dar kartą primena svarbias šaliai datas bei istorinius faktus. Prieš šv. Velykas visi drauge margina margučius, prieš šv. Kalėdas – pina Advento vainikus. Liūdėti tikrai nėra kada!

Šiuo metu senjorai gamina padėkos angeliukus, kurie bus skirti geriems žmonėms, prisidėjusiems įsigyjant specialų mankštų aparatą mūsų parapijos berniukui Germanui, kuriam jis labai reikalingas.

Kiekvienas trečiadienis lyg maža šventė klubo nariams, nesvarbu koks oras ar kokia sveikata – čia senjorai susitinka ir švenčia gyvenimą, nes jis yra nuostabus ir tik vienas mums duotas!

10-mečio šventėAdvento vainikai

IšvykaKino teatras

Mini zooPersirengėliai

Pilies muziejusPo koncerto su jaunimu