Caritas tarnystė karantino sąlygomis

Parašyta Šeštadienis, 04 balandžio 2020

Caritas tarnystė pandemijos metu nenutrūksta. Ji tęsiasi, keičia formas ir tampa dar labiau reikalinga vargstantiems. Caritas koordinatorės iš Telšių vyskupijos parapijų dalijasi savo patirtimi.

Telšių Šv. Antano Paduviečio parapijos Caritas savanorės Irena ir Virginija kasdien gamina maistą apie 40-čiai žmonių. Karštas maistas benamiams kas rytą vežamas į nakvynės namus. Valgyklos lankytojai pasiima ir išsineša maistą vienkartiniuose induose.

Eigirdžių Dievo Apvaizdos parapijos Caritas padeda seniems žmonėms, parneša maisto iš parduotuvės, ruošiasi padėti socialiai pažeidžiamoms šeimoms, auginančioms mokyklinio amžiaus vaikus, dalinti ir pristatyti maisto paketus.

Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio Caritas kaip ir anksčiau dalija maistą benamiams. Savanoriai  ir socialinių paslaugų darbuotojai padeda žmonėms atnešdami maistą ar vaistus, teikia dvasinę pagalbą telefonu.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės Caritas savanoriai teikia pagalbą besikreipiantiems asmenims, padeda susimokant mokesčius arba pristatant maistą bei higienos priemones į namus. Parapijos moterys Caritas iniciatyva siuva daugkartines kaukes Klaipėdos ligoninei. Senjorų klubo nariai kasdien konsultuojami telefonu.

Klaipėdos Šv. Juozapo darbininko Caritas teikia dvasinę pagalbą, atveža maisto bei reikalingų daiktų žmonėms.

Šilutės Šv. Kryžiaus parapijos Caritas toliau tęsia bendradarbiavimą su valgykla ,,Šyša“. Maistas vargstantiesiems pristatomas į namus. Valgykla atiduoda likusį maistą. Savanorės paima jį ir išdalina žmonėms. Deja, maisto davinio sulaukiama rečiau. Valgyklos vadovo teigimu, atsirado daugiau žmonių, kuriems reikia paramos maistu. Apie šią situaciją informuoti Caritas remiami žmonės, ir žino, kad savanores pamatys su sriuba rečiau. Humanitarinė pagalba šiuo metu neteikiama.

Akmenės dekanato Caritas veiklos labai panašios, patalpos uždarytos, tačiau gyventojai nuolat konsultuojami telefonu, teikiamos rekomendacijos, kai kurie senyvo amžiaus asmenys ir neįgalieji pagal poreikį lankomi namuose, nuperkami būtiniausi maisto produktai. Caritas savanorės jaučiasi nesaugios, kadangi pačios priklauso rizikos grupei. Trūksta dezinfekcinių ir apsaugos priemonių. Ventoje pagrindinės projektinės veiklos sustabdytos.

Vyresnio amžiaus gyventojams ir neįgaliesiems rekomenduojama likti namuose, atidėti mokesčių mokėjimą, iš namų išeiti tik būtinu atveju.

Tauragės Šv. Trejybės parapijos Caritas savanoriai dalina sriubą išsinešimui į namus, laikantis saugumo. Taip pat bendradarbiaujama su savivaldybe dėl saviizoliacijos, tarpininkaujama ir planuojama priimti 6 asmenis. Kol kas Išklausymo tarnystė sustabdyta, bet svarstoma galimybė ją tęsti telefonu. Taip pat planuojama telkti grupę savanorių, kurie padės vyresnio amžiaus žmonėms apsipirkti.

Priekulės Šv. Antano Paduviečio parapijos Caritas vykdo akciją, kurios metu dalijamasi konservuotomis daržovėmis bei uogienėmis.

Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų parapijos Caritas organizuoja ,,Pasninko krepšelio“ akciją. Žmonėms, besikreipiantiems telefonu, pristatomas maistas į namus.

Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos Caritas kasdien dalija karštą sriubą 15-ai asmenų, kurią pristato UAB ,,Mejera“. Caritas savanoriai bendradarbiauja su ,,Atvira jaunimo erdvė“, buria savanorius, kurie padės žmonėms karantino metu.

Nuoširdi padėka ir pagarba Telšių vyskupijos Caritas savanorėms ir koordinatorėms, kurios šiuo sunkiu metu nepaliauja rūpintis seneliais ir vargšais, kuriems labiausiai reikalinga mūsų pagalba.

Tuesday the 20th. Design by QualityJoomlaTemplates. Gerumas mus vienija