Dekanatų Caritas koordinatorių susitikimas

Parašyta Penktadienis, 08 gegužės 2020

Gegužės 7 d. įvyko Telšių vyskupijos dekanatų Caritas koordinatorių susitikimas virtualioje erdvėje. Jame dalyvavo Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė bei projektų koordinatorė Vaida Matusevičiūtė, Telšių vyskupijos Caritas direktorė Jūratė Damanskienė.

Susitikimo metu kalbėta apie parapijų Caritas iššūkius karantino metu, ,,Šviesos žemėlapio“ bei Lidl‘o paramos akcijas, bendradarbiavimą su savivaldybėmis ir seniūnijomis, teikiant pagalbą vargšams, aptarti vidinės ir išorinės komunikacijos klausimai. Karantino metu vyksta aktyvus Caritas koordinatorių bendravimas internetinėje erdvėje, naujienos apie rūpinimąsi vargstančiais ir paramos dalijimą nuolat skelbiamos Lietuvos Caritas ir Telšių vyskupijos Caritas facebook puslapiuose. Mažeikių bei Tauragės dekanatuose atnaujinti mokymai savanoriams bei edukacinės popietės virtualioje erdvėje.

Susitikime pristatytos naujos Caritas koordinatorės iš Akmenės, Palangos, Skuodo, Šilalės ir Telšių dekanatų bei vyskupijos atstovės Lietuvos Caritas darbo grupėse iš Tauragės ir Klaipėdos dekanatų. Džiugu, kad į organizacijos koordinatorių gretas įsijungė veiklios iniciatyvios moterys, turinčios patirties socialinio bei pedagoginio darbo srityse. Kartu su naujomis vadovėmis susitikime dalyvavo ir patyrusios parapijų Caritas koordinatorės.

Lietuvos Caritas gen. sekretorė D. Bukeikaitė kalbėjosi su susitikimo dalyvėmis joms rūpimais klausimais, apie apsaugos priemonių bei paramos dalijimą, atstovavimą Lietuvos Caritas darbo grupėse.

Caritas koordinatorės pasiguodė, kad labai trūksta gyvo bendravimo ir sutelkiančių Caritas renginių, tačiau džiaugėsi galimybe susitikti ir pasidalinti patirtimi.

96542007 669422960557341 1157084229859803136 n

Tuesday the 11th. Design by QualityJoomlaTemplates. Gerumas mus vienija