Didieji Žemaičių Kalvarijos atlaidai

Parašyta Šeštadienis, 03 liepos 2021

Didieji Žemaičių Kalvarijos atlaidai – Romos Katalikų Bažnyčios atlaidai skirti Švč. Mergelei Marijai, vykstantys nedideliame Žemaičių Kalvarijos miestelyje, Žemaitijoje. Kiekvienų metų liepos 1-12 d. Žemaičių Kalvarijoje yra proga patirti tą ypatingą, iš XVII a. ataidintį, bažnytinio apeigiškumo ir liaudiškojo dvasingumo sambūvį.

Liepos 3 diena-Žmonių brolybės diena- Žemaičių Kalvarijoje  buvo skirta melstis už socialinius darbuotojus, Caritas, Maltos ordino, Samariečių bendrijos, Raudonojo kryžiaus, senelių namų darbuotojus bei savanorius.

Atlaiduose dalyvavo gausus būrys Telšių vyskupijos Caritas savanorių, Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė, grupė piligrimų iš Vilniaus Arkikatedros Bazilikos parapijos.

Diena prasidėjo konferencija ,, Bažnyčios ir krikščionio pašaukimas Caritui", kurią vedė Vilniaus arkivyskupijos Caritas mons. Žydrūnas Vabuolas. 12 val. varpai pakvietė į Šv. Mišias Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bazilikoje, kurias aukojo Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas.

Po Šv. Mišių vyko maldinga  procesija į Kryžiaus kelio kalnus.  Viską patyrė maldininkai: saulės karštį, debesų vėsą ir prapliupusio lietaus atgaivą.

Sugrįžusius į baziliką savanorius sveikino ir už nuoširdų darbą dėkojo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius ir vyskupijos Caritas direktorė Jūratė Damanskienė  ir jos pavaduotoja Sonata Jakumienė.

Po visų renginių Caritas savanoriai dar turėjo galimybę pabendrauti Agapėje, kurią suruošė Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos savanorių komanda.

„Dažniausiai manome, kad bet koks mūsų veiksmas pasaulio mastais tėra lašas vandenyne, tačiau iš tiesų juk be to trūkstamo lašo ir vandenynas būtų mažesnis“. Įkvėpti  Šv. Motinos Teresės žodžių, suvienyti maldoje ir patyrę bendrystės džiaugsmą , savanoriai išvyko sustiprinti artimo meilės tarnystei.

zmoniu 5

žmoniu 3