top of page
  • telsiucaritas

,,Pasidalinimo krepšelio" akcija nuvilnijo per visą Telšių vyskupiją

Velykų laukimas - tai laikas, skirtas gerumo darbams. Caritas beveik visą kovo mėnesį kvietė prisijungti prie akcijos ,,Pasidalinimo krepšelis". Jos tikslas – ne tik paskatinti dovanoti maisto stokojantiems, bet ir prisidėti prie gerumo darbų.


Ši gerumo misija nuvilnijo per visą Telšių vyskupiją bei abejingų nepaliko Klaipėdoje, Gargžduose, Skuode, Tauragėje, Sedoje, Eigirdžiuose, Mosėdyje, Pagėgiuose, Naujojoje Akmenėje, Akmenėje, Ventoje, Mažeikiuose, Telšiuose, Švėkšnoje, Palangoje bei Pakutuvėnuose.


Itin gausiai gerumo krepšelius pripildė Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos nariai.

Mokyklos bendruomenė paaukojo net 92 pasidalinimo krepšelius, kuriuos pripildė 5-III klasių mokiniai ir mokytojai.

Akciją šioje ugdymo įstaigoje organizavo direktoriaus pavaduotoja Lina Mickevičienė ir klasių vadovai.

Krepšeliai perduoti Telšių Šv. Antano Paduviečio Carito valgyklos savanorėms. Po to jie bus padovanoti maisto stokojantiems Carito valgyklos lankytojams.

Kituose miestuose bei miesteliuose Carito savanoriai šią savaitę pradeda lankyti vargstančiuosius, kuriems ir bus įteikti "pasidalinimo krepšeliai".

Iš visų Telšių vyskupijos parapijų plaukia dėkingumo ir susižavėjimo žmonių dosnumu žinutės bei nuotraukos.


Štai keletas atsiliepimų apie akciją:


"Nepritekliuje gyvenantiems šiemet Šv. Velykos bus gausios maisto. Dar ir kiaušinių žadėjo. Ačiū, kas sugalvojo tuos "Pasidalinimo krepšelius". Aš ir pati nesitikėjau, kad tiek suaukos. Ačiū visiems, kas aukojo ar aukos. Jūsų aukos - meilė ir parama artimui", - sakė Sedos Carito koordinatorė.


"Stipresni ir sveikesni jau šiandien atėjo pasiimti pripildytų krepšelių. Visi džiaugėsi ir labai dėkojo. O kitiems nuvešime j namus artimiausiomis dienomis, - dalinosi Gargždų Carito koordinatorė.


"Aš, kaip pirmą kartą dalyvaujanti Carito dosnumo akcijoje, džiaugiuosi ir stebiuosi Lietuvos žmonių dosnumu. Ir, svarbiausia, kad aukoja mokyklose, darželiuose. Auginam gerų, dosnių, užjaučiančių lietuvių kartą", - kalbėjo Sedos koordinatorė.


Iš visos širdies dėkojame taip gausiai aukojantiems ir prie gerumo darbų prisidedantiems žmonėms!























16 views0 comments
bottom of page