top of page
  • telsiucaritas

Telšių vyskupijos Carito savanoriai lankėsi Vilniuje

Paskutinį šio rugsėjo ketvirtadienį bei penktadienį Telšių vyskupijos Caritas (toliau -TVC) surengė ekskursiją į Vilnių, kuri sušildė Carito savanorių širdis ir įkvėpė naujiems susitikimams bei geriems karitietiškiems darbams!

Kelionės tikslas - ne tik aplankyti Vilniaus arkivyskupijos Caritas, daugiau sužinoti apie jų veiklos sritis, bet ir pasimėgauti unikaliomis Vilniaus vietomis.

Pirmąjį vakarą surengta ekskursija po keletą Vilniaus vienuolynų. Aplankyta Vilniaus Šv. Kazimiero - jėzuitų bažnyčia, varpinė, kripta. Carito savanoriai kilo laiptais ir į kupolą, esantį 40 m. aukštyje, iš kurio atsivėrė nuostabūs bažnyčios vaizdai.

Antrąją dieną aukotos šv. Mišios. Kiek vėliau Vilniaus arkivyskupijos Carito karitatyvinių programų koordinatorė Ieva Kuzmaitė pristatė veiklas, vykdomas Vilniaus arkivyskupijos Carito padaliniuose bei parapijose.

TVC savanoriai lankėsi Vilniaus Kalvarijų - Šv.Kryžiaus Atradimo parapijos Carite ir bažnyčioje. Čia visus šiltai priėmė Carito parapijietės ir kunigas Robert Voičan. Labai ačiū jiems už už bendrą maldą ir gražų priėmimą.

Vėliau aplankytas Socialinis centras „Betanija“. Jos vadovai pasakojo apie kasdienę veiklą ir virtuvės užkulisius, kasdien priimant šimtus alkstančių. Buvo aplankytos Carito žvakių dirbtuvės, ekskursijos dalyviai galėjo pamatyti, kaip gaminamos žvakelės.


Skaniausiais blynais ir draugišku priėmimu džiaugėmės socialiniame blynų restorane "Pirmas Blynas".

Išgirdome Ramintojos animatorės Audros Kairienės pasakojimą apie Švč. Mergelės Ramintojos bažnyčios istoriją. Ačiū, buvo labai įdomu!

Paskutinė stotelė - Vaidotų parapija. Dėkojame klebonui Danel Dikevič už gražų priėmimą ir parapijos istorijos bei veiklų pristatymą, vaikų dienos centro darbuotojai Živilei už pasakojimą apie vaikų dienos centro įsikūrimą ir veiklas.

Nuoširdus ačiū s. Jolitai Matulaitytei ir kan. Viliui Viktoravičiui už palydėjimą ir pagalbą organizuojant renginį.

Dėkojame Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (toliau -SADM) už galimybę pamatyti, pažinti,augti.


Projektas finansuojamas iš SADM lėšų.
























14 views0 comments
bottom of page